Mette van der Ven

Mette van der Ven.

In 1982 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam (ALO).
Na de ALO heb ik Psychologie gestudeerd. Mijn leven lang heb ik interesse gehad voor gezondheid en alles wat daar mee samen hangt. In 1980 koos ik een antroposofisch huisarts, die oog had voor de mens als totaalpersoon. Deze holistische denkwijze heeft mij beïnvloed in mijn kijk op het leven.
Van 1994 – 2008 ben ik docent geweest op het CIOS in Overveen (later Haarlem). Daarna  kreeg ik een aanstelling als bewegingstherapeut in de verslavingszorg. Al die jaren heb ik sport en bewegingslessen gegeven (o.a. voor SV KennemerRand) in de prachtige natuurgebieden rondom Haarlem.

Mijn leven veranderde drastisch toen ik in oktober 2010 slachtoffer werd van een ernstig auto ongeluk. Ik had alleen al 25 breuken in mijn voeten en benen. Vele operaties volgden, waarvan de laatste aan mijn voet in 2013. Na deze operatie werd ik door de chirurg direct naar de orthopedisch schoenmaker gestuurd. Ik kreeg een hakverhoging van 3 centimeter onder mijn schoen en inlegzooltjes,  maar mijn voet en de rest van mijn lijf vonden al die aanpassingen niet prettig.

Toen heb ik contact gezocht met Mida Schutte met de vraag of zij mij verder kon helpen. In haar praktijk in de Boslaan liet zij mij voelen en ervaren hoe ik de kracht in mijn voet kon herontdekken. Door veel te oefenen kwam ik steeds beter op de been. De gezegdes en opmerkingen van Mida intrigeerden mij. Een lange zoektocht en studie op internet, in boeken en bij cursussen maakten dat ik de ervaringen die ik had opgedaan wilde doorgeven aan anderen.

Mette van der VenVanaf september 2016 ben ik begonnen met “BarefootFitness”.

Mida heeft mij haar gedachtegoed aangereikt en ik heb een missie om dit aan zo veel mogelijk mensen over te brengen. Om van (voet)klachten af te komen hoef je niet op blote voeten te lopen, maar wel je voeten zodanig te oefenen dat de voetboog zich kan herstellen.

Voor verdere informatie kun je terecht op mijn website: www.BarefootFitness.nl

Voor direct contact. Tel:06-20291372